Tésztanyújtó gépek: mit érdemes tudni róluk?

Szerző: | febr 22, 2023 | Sütőipari gépek, Tésztanyújtó gép | 0 hozzászólás

A tésztanyújtó gépek értékes eszközök a pékségek, pizzériák és más, rendszeresen tésztát készítő élelmiszeripari egységek számára, mivel automatizálják a tészta nyújtásának és formázásának folyamatátidőt takarítanak meg, és biztosítják a végtermék konzisztenciáját. Az alábbi cikkben az automata nyújtógépek jellemzőit és előnyeit mutatjuk be.

A tésztanyújtó gépek jellemzői

A tésztanyújtó gép egy olyan mechanikus eszköz, amely hengereket és szállítószalagokat használ a tészta nyújtásához és formázásához. A nyújtógép beállítható a különböző tésztatípusokhoz, de a tészta vastagsága és szélessége is állítható, hogy minden tekintetben megfeleljen az adott recepteknek.

A tésztanyújtó gépek különböző méretekben kaphatóak a kis, asztali modellektől a nagy, ipari méretű gépekig.

A tésztanyújtó gép előnyei

A tésztanyújtó gép egyik legjelentősebb előnye az általa biztosított időmegtakarítás. A tészta kézzel történő nyújtása időigényes folyamat lehet, különösen nagy mennyiségek készítése esetén. Egy automata nyújtógép segítségével a folyamat automatizálható, ami értékes időt jelent.

A tésztanyújtó gép másik előnye a konzisztencia, azaz a tészta egyenletes minősége, ami kiemelkedően fontos egy pékség, vagy péküzem sikeres üzletmenetének szempontjából. A nyújtógépek a tésztát egyenletesen nyújtják, ami biztosítja, hogy minden egyes tésztadarab azonos méretű és vastagságú legyen, ez pedig egyenletes sütési időt és azonos minőségű termékeket eredményez.

A tésztanyújtó gépek segítenek a pazarlás csökkentésében is. Ha a tésztát kézzel nyújtják, nagyobb a valószínűsége a túlnyújtásnak, vagy a szakadásnak, ami pazarláshoz vezethet, a nyújtógépekkel viszont kisebb ezek esélye, ami segít csökkenteni a hulladékképződést.

A megfelelő tésztanyújtó gép kiválasztása

tésztanyújtó gép

A tésztanyújtó gép kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni; ezek a következők:

  • Meg kell határozni a vállalkozás számára megfelelő gép méretét és kapacitását, vagyis, hogy mennyi tésztát kell kinyújtani egy adott napon, és olyan gépet választani, amely képes kezelni ezt a mennyiséget.
  • Figyelembe kell venni, hogy milyen típusú tészta nyújtására lesz használatos a berendezés, ugyanis egyes gépeket meghatározott tésztatípusokhoz terveztek – például pizzatésztához, vagy kenyértésztához –, míg más típusok univerzálisak.
  • Szintén fontos tényező a gép számára rendelkezésre álló hely, ugyanis az automata nyújtógépek kifejezetten nagy helyet is elfoglalhatnak, ezért mindenképpen fel kell mérni a vásárlás előtt a rendelkezésre álló helyet, és olyan gépet választani, ami kényelmesen elfér.

Hol érdemes tésztanyújtó gépet vásárolni?

tésztanyújtó gép

Cégünk kínálatából olyan tésztanyújtó gépeket szerezhet be, amelyek minden tekintetben megfelelnek a szakmai követelményeknek és az Ön igényeinek is! Automata nyújtógépeink korszerűek, megbízhatóak, az áruk viszont kifejezetten kedvező. Érdemes megtekintenie teljes választékunkat is, mert minden pékipari gép beszerezhető tőlünk a kemencéktől kezdve, a dagasztó-, osztó-, gömbölyítő- és sodrógépeken át, egészen a kézi eszközökig, mint amilyen például a lisztszita, de akár vízhűtő rendszereket, vagy füstgáz-hőcserélőket is vásárolhat kínálatunkból, amelyekkel korszerűsítheti vállalkozását, vásárlóit pedig elégedetté teheti. Válasszon Ön is nyújtógépeink és más, sütőipari berendezéseink közül, mi pedig garantáljuk, hogy elégedett lesz a beszerzett gépekkel!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a tésztanyújtó gépek iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com