Osztó, gömbölyítő gépek

Multi füstgáz hőcserélő

Sok fűtőberendezés (kazánok, kályhák, kandalók, kemencék stb.) a magas hőmérsékletű füstgázt a kéményen keresztül a szabadba engedi anélkül, hogy bármilyen módon hasznosítaná ezt a hőenergiát. Így az energia és az érte fizetett pénz egy jelentős része kárba vész. A füstgáz hőcserélő berendezés ezen változtat – kéménybe való problémamentes bekötését követően ugyanis jelentősen hozzájárul a fűtőberendezés hatékonyságának növeléséhez, az energetikai költségek csökkentéséhez.

  A társasházak, pékségek, mosodák és az ipar számára kifejlesztett füstgáz hőcserélőnkkel jól tervezhető a megtakarítás, mert már az első felmérést követően meg tudjuk mondani, hány százalékos lesz ez az arány. 

A multi füstgáz hőcserélő rendszert ellenáramú működésre fejlesztettük ki. Ily módon, a multi füstgáz hőcserélőelv-koncepciója révén energia takarítható meg, hiszen az égéshez szükséges levegő a kéményben lefelé haladva felmelegszik a belső kéménycsőtől. 

Ennek a megoldásnak köszönhetően akár 7% energiamegtakarítás is elérhető; a cső bordás külső felülete pedig – megnövelve a hőátadó felületet – még tovább fokozza ezt az előnyös hatást.

Használja füstgáz hőcserélőnket akár kondenzációs egységként is, illetve használati meleg víz előállítására! 

Technikai adatok

Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com