Milyen legyen a sütőipari dagasztógép?

Szerző: | márc 30, 2023 | Dagasztógép, Sütőipari berendezések, Sütőipari gépek | 0 hozzászólás

A sütőipari dagasztógépek nem csak teljesítményükben térnek el a konyhai berendezésektől, de mégis hogyan érdemes választani? Ebben szeretnénk most segíteni!

A professzionális dagasztógépek elképesztően széles skálán mozognak, számos elismert gyártó bővíti termékpalettáját egyre korszerűbb technológián alapuló berendezésekkel. Nem meglepő, ha akad, aki nehezen igazodik el a kínálatban, különösen akkor, ha olyan vállalkozásról van szó, ami még csak most tör be a piacra. A választás tehát nem könnyű, ezért szeretnénk megmutatni, mi mindent érdemes szem előtt tartani, ehhez azonban elsőként nézzük, miért is olyan jelentős egy ilyen berendezés.

Dagasztógép nélkül nincs jó kelt tészta

dagasztógépA jó pékárunak két alapvető feltétele van, az egyik a meggyőző ízvilág, a másik pedig a tökéletes állag, és ez utóbbit dagasztással lehet elérni. A kelt tésztának könnyűnek és szellősnek kell lennie, ehhez pedig arra van szükség, hogy minél több levegő kerüljön a masszába. A hozzávalókat alaposan össze kell dolgozni, egészen addig, míg a tészta sima lesz, eközben pedig egyre lazábbá válik, ettől lesz a pékáru olyan, amilyennek szeretjük.

Ez tehát kulcsfontosságú mozzanat, ugyanakkor egyértelmű, hogy a dagasztás időt, energiát nem kímél, és bár őseinknek ez talán nem okozott problémát, a modern kor igényeivel nem összeegyeztethető. Manapság már azok is dagasztógépet használnak, akik a családjuknak sütnek olykor, ennélfogva nem kérdés, hogy a pékségek, cukrászdák csak ipari célra tervezett berendezéssel tudják biztosítani a munka hatékonyságát. De milyen legyen az a gép?

Az ipari dagasztógép kiválasztásának szempontjai

  1. Funkció: A választást az alkalmazási területre kell szabni, tehát az első kérdés, hogy pontosan milyen célt fog szolgálni a dagasztógép. Míg a spirálkaros típus keménytészta készítésére alkalmas, addig a ferdekaros több fronton bizonyul hasznosnak, ezzel krémeket, habokat is lehet készíteni. Létezik fokozatmentes és többsebességes kivitel, fix és mobilcsészés változat is.
  2. Gyártási kapacitás: A választás másik, különösen fontos szempontja a teljesítmény, ezzel kapcsolatban azonban nem elég önmagukban a számokat nézni, hiszen a berendezést össze kell hangolni a géppark többi tagjával. Ezzel összefüggésben nem csak a műszaki paramétereket kell megvizsgálni, hanem például a keverőtál méretét is.
  3. Higiénia: Csak olyan berendezés jöhet szóba, ami megfelel a legújabb biztonsági és élelmiszerhigiéniai előírásoknak, a megbízható gyártó tehát alapfeltétel. A könnyű tisztíthatóság olyan szempont, ami támogatja a munkát, méghozzá úgy, hogy a használat közben is minden eleget tegyen a szigorú előírásoknak.
  4. Extrák: A munkát olyan opciókkal lehet könnyebbé tenni, mint az önbillentő kivitel, a csészeemelő, a digitális vezérlőpanel, de ide tartozik az időzítés lehetősége is. Ám minél többet tud a dagasztógép, annál magasabb az ára, ezért alaposan át kell gondolni, mire van szükség. Ami valóban hasznos, azért megéri többet fizetni, minden egyéb fölösleges kiadás a vállalkozásnak.
  5. Fenntartás: Mivel a cél minden bizonnyal a hosszú távú, gondtalan működés, érdemes megnézni, mennyire strapabíró a gép szerkezete, mennyire időtállók a felhasznált alapanyagok. Figyelni kell a szerviz lehetőségre is, mert ez előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz bármilyen jó gép esetében. A fenntartási költségeket szintén tanácsos górcső alá venni.

Dagasztógép átfogó szakmai támogatással

sütőipari dagasztógépBár alapos utánajárással és a lehetőségek mérlegelésével ki lehet választani a megfelelő berendezést, talán mégis célravezetőbb szakértőkkel együttműködve meghozni a döntést. Másra van szüksége egy kézműves pékségnek, mint egy cukrászüzemnek, és ahhoz, hogy a várt siker ne maradjon el, jól jöhet egy kis extra segítség. Tanácsadással és üzemre szabott tervezéssel gondoskodni lehet arról, hogy az dagasztógép valóban minden részletében a vállalkozást és ezzel együtt a vevőket szolgálja.

Reméljük, Önnek is tudunk segíteni, hogy könnyebben eligazodjon a sütőipari dagasztógépek kínálatában és bátrabban vág bele a vásárlásba! Ismerkedjen meg termékkínálatunkkal a honlapunkon, és ha úgy érzi, szüksége van rá, kérje szakértőink segítségét!

Címkék:
Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com