Az eszköz, ami nem hiányozhat egyetlen pékségből sem: a dagasztógép

Szerző: | jan 4, 2023 | Dagasztógép | 0 hozzászólás

Egy ipari dagasztógépre minden pékségénél szükség van, hiszen a berendezés hatékonyabbá teszi a munkát és gondoskodik a tökéletes tészta előállításáról.

Hogy mi a titka a jó péksüteménynek vagy a finom kenyérnek? Mindenek előtt természetesen a jó minőségű alapanyag, azonban nem szabad lebecsülni a dagasztás jelentőségét sem. A dagasztásnak köszönhetően kezd el kialakulni a sikérszál, illetve indul meg a kelés folyamata.

A dagasztás lényege nem csupán az, hogy összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, ugyanis ekkor rengeteg levegőt is viszünk bele és ettől lesz a végeredmény könnyű, légies. Természetesen a dagasztás végezhető kézzel is, ám ez igen fárasztó feladat, főleg, ha nagy mennyiségű tésztáról van szó. Ilyen esetben mindenképp ajánlott a dagasztógép, illetve pékségben az ipari dagasztógép használata.

Nincs rá szigorú szabály, hogy pontosan mennyi ideig kell dagasztani. Akkor lehet abbahagyni, amikor a tészta már nem ragad az edény falához, a felülete sima, egyenletes, nincsenek benne különálló csomók, lisztszemcsék és szép fényes. Ehhez hozzávetőleg 10 perc szükséges. Ha ekkor letakarva meleg helyre tesszük, akkor szépen a duplájára kel, körülbelül egy óra alatt, illetve hűtőszekrényben egy éjszaka alatt.

A dagasztógép használata természetesen elsősorban gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a munkát, de érdemes azt is figyelembe venni, hogy ha valakinek nincs gyakorlata a dagasztásban, akkor nem biztos, hogy elsőre sikerül egyenletes, szép eredményt produkálnia. Egy korszerű ipari dagasztógép ma már egyetlen pékségből sem hiányozhat, de a használata mindenhol ajánlott, ahol nagy mennyiségű kelt tésztára van szükség.

Cégünk többféle berendezést kínál, dagasztógépeink között kisebb és nagyobb pékségekhez is megtalálható az ideális készülék. Amennyiben megbízható, erős ipari dagasztógépet szeretne vásárolni, nézzen körül nálunk és válasszon kedvére! Ha további kérdése merült fel akár a termékekkel, akár a vásárlással kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com