Melyik a két, alapvető gép, ami a pékség elindításához kell?

Szerző: | júl 29, 2024 | Dagasztógép, Sütőipari gépek | 0 hozzászólás

A pékségek és cukrászdák olyan üzletek, amiknek a termékeire mindig lesz kereslet. A pékáruk egyre színesedő palettája ma már minden vásárlói igényre tud alternatívát nyújtani. A polcokon a klasszikus kiflik briósok és zsemlék mellett megtalálhatóak az egészségtudatos receptek alapján sült bagettek, pogácsák stb. is.

A pékipari vállalkozás elindításának egyik feltétele, hogy a pékséghez szükséges gépek ott sorakozzanak a sütésre kijelölt helyszínen. Felmerül a kérdés, hogy egy kezdő, egyelőre csak kicsiben tervező pékséghez milyen berendezéseket, pékipari gépeket érdemes beszerezni.

A pékipari gépek elvégzik a munkát

Nem kell ahhoz boltláncnak lenni, hogy sikeres vállalkozást birtokoljon valaki. Ma a kisebb, személyesebbe, kézműves terméket előállító cégek kerülnek inkább előtérbe. A vásárlók előnyben részesítik a minőségi, egyedi terméket, aminek a készítőivel akár személyes kapcsolatba is kerülhetnek a vásárlás, válogatás során.

Ha végigvesszük, a válogatott alapanyagok útját és a pékáru elkészítésének lépéseit az előkészítéstől a kínálásig, akkor világossá válik, hogy mi az, ami nélkülözhetetlen egy pékségben.

Dagasztás és sütés

A pék és cukrászati gépek egyik, fontos képviselője nem más, mint a dagasztógép. A kelt tészták, édes és sós tészták elkészítésének egyik fáradtságos és időigényes lépése a dagasztás. A dagasztásnak időt kell adni, máskülönben a pékáru nem kapja meg a kellő textúrát, méretet. A gépekre ezt a feladatot nyugodtan rá lehet bízni. Ki kell választani kapacitás,a napi igénybevétel és a pékáru várható mennyisége alapján, hogy milyen modell bizonyul ideálisnak.

A másik pékipari gép, ami egy pékségből sem hiányozhat, természetesen a kemence. Egy modern kemence kapacitás és sütőfelület szempontjából a vásárlói igényekhez szabott. Ezen kívül teret kap az energiahatékonyság és a felhasználóbarát kialakítás is.

A korszerű technológiai háttér megalapozza a sütési folyamatok színvonalát és hatással van az eladásra szánt pékáru vagy cukrászati termék minőségére is. A berendezéseink ezt az irányvonalat hangsúlyozzák.

Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com