Tájékoztató

Általános szerződési feltételek, Vevőtájékoztató,

Megrendelőink választása szerint számlánkat a mindenkori számviteli előírások betartása mellett akár euróban, akár forintban is ki tudjuk állítani. Belföldi teljesítés esetén az ÁFA 27%.

A fizetés módja előreutalás, készpénz vagy utánvét lehet. Visszatérő partnereink számára az utólagos átutalás is lehetséges. Ezt a visszaigazolás során tisztázzuk és rögzítjük.

Forintban történő előrefizetés esetén – az árfolyam hektikus mozgása miatt – számlánkat a megrendelés napján érvényes árfolyamon bocsátjuk ki. Készpénzes vagy utánvétes konstrukció esetén a teljesítés napján forintosítunk. Mindkét esetben a tényleges pénzügyi teljesítés napjával (tehát amikor az összeg számlánkra valóban és jól dokumentálhatóan megérkezik) az esetleges árfolyam differenciát mindkét irányban elszámoljuk (azaz jóváírjuk, vagy leszámlázzuk). Ezzel a módszerrel az árfolyamkockázat mindkét fél számára kalkulálható.

Az árak telephelyi átvételt tartalmaznak, de a megrendelt árut közvetített szolgáltatásként futárszolgálattal, vagy szállítmányozó céggel tetszőleges magyarországi címre leszállíttatjuk. Speciális készülékek esetén a berendezéseket telephelyünkön előzetesen kipróbáljuk, beállítjuk. Néhány esetben azonban feltétlenül javasoljuk a helyszíni üzembe helyezést, próbaüzemet és betanítást.

Szállítási határidő a visszaigazolás szerint, ez általában: 2-4 hét, néhány speciális esetben ettől eltérő lehet.

Illetéktelen beavatkozás vagy javítás, burkolatmegbontás, rendeltetés ellenes használat garanciális kötelezettségünk megszűnését eredményezi. A karbantartási tevékenységek elmaradásából következő meghibásodások szintén nem garanciálisak, a rendelés folyamán felhívjuk a figyelmet az általunk és a gyártó által minimálisan javasolt karbantartás szükségességére.

Minden berendezésünk “CE” jelöléssel rendelkezik, a “Megfelelőségi Nyilatkozat” része az átadási dokumentációnak. Ez a dokumentáció tartalmazza még a berendezéssel gyárilag csomagolt anyagot és esetenként a magyar nyelvű “Egyszerűsített kezelési utasítást” is, amely a gép kezeléséhez és tisztításához szükséges információkat tartalmazza akkor ha ezek eltérnek a szakmában általában megszokottól. A több tízezer terméket tartalmazó szállítási spektrum miatt részletes magyar nyelvű dokumentációt csak kifejezett kérésre felár ellenében tudunk biztosítani.

Gázüzemű készülékek esetén a “CE” jelölés nem elégséges a magyarországi üzembe helyezéshez, ezért az adatszolgáltatással egyidejűleg biztosítjuk a gázkészülékek típusvizsgálati tanúsítványát.
Itt is felhívjuk a figyelmet, hogy gázüzemű készülékek beüzemelése csak a szükséges helyi engedélyek megléte esetén történhet meg.
Javasoljuk továbbá a berendezés üzembe helyezésével egyidejűleg “Érintésvédelmi Mérés” elvégeztetését, és szükség esetén az “EPH” bekötést.
Adatszolgáltatás szükség szerint a megrendelést követő egy héten belül.
A vételár illetve a vállalkozói díj teljes kiegyenlítéséig az általunk szállított és üzembe helyezett gépekre és berendezésekre a tulajdonjogot fenntartjuk.

Az esetleges jogviták elbírálására a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötjük ki.
Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet az irányadó.

Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com