Miért éri meg egy füstgáz hőcserélő?

Szerző: | szept 28, 2023 | Sütőipari gépek | 0 hozzászólás

A jól megtervezett füstgáz hőcserélő rendszer segít csökkenteni a költségeket és hatékonyabbá tenni a működést. Ha Ön szerint is megéri, nálunk jó helyen jár!

Friss, finom pékáruára mindig van igény, egy üzemben azonban a fejlesztésekre szánható összeg mégiscsak véges, vagyis alaposan át kell gondolni, hogy mi az, amire megéri beruházni, és ezzel együtt mérlegre kell tenni a megtérülést is. Most egy olyan berendezést szeretnénk bemutatni, ami ugyan a munkafolyamatokat kevésbé befolyásolja, a költségekre viszont annál inkább hatással van, érdemes hát fontolóra venni. Nézzük, mi áll a füstgáz hőcserélők egyre nagyobb térnyerésének hátterében!

Energiahatékonyság mindenekfelett

Mióta az energiaárak drasztikus emelkedésnek indultak, nem lehet eléggé hangsúlyozni a fogyasztás optimalizálásának jelentőségét. A hagyományos fűtőberendezések egyszerűen a szabadba engedik a magas hőmérsékletű füstgázt a kéményen át, ezáltal az előállított hőmennyiségnek nagyjából a harmada kárba vész. A jelenlegi energiaárakat alapul véve nem nehéz kiszámolni, hogy ez mennyi veszteséget jelent az üzemek számára.

füstgáz hőcserélő rendszer

Erre a problémára kínál megoldást a füstgáz hőcserélő rendszer, ami ellenáramú működésre alapozva támogatja az energiamegtakarítást. A lefelé haladó levegő felmelegszik, ami már önmagában hatékonyabb működést tesz lehetővé, ezt pedig csak fokozza, hogy a cső bordázott felülete jelentősen növeli a hőátadó felületet. Az eredmény nem csak jelentősen csökkent fenntartási költség, hanem egyben egy olyan lépés, ami környezetvédelmi szempontból is jelentős.

Ilyen egy professzionális füstgáz hőcserélő

A füstgáz hőcserélő lényegében bármilyen berendezéshez alkalmazható, legyen az fatüzelésű, gázüzemű vagy éppen vegyestüzelésű. Kifejezetten sokoldalú, hiszen megállja a helyét kondenzációs egységként is, és mivel gyorsabban, sőt, olcsóbban telepíthető, mint egy kondenzációs kazán, máris sokat lehet nyerni vele. Ezen felül akár melegvíz előállítására is használható, minden csak a környezet adta lehetőségektől és egyedi igényektől függ.

Egy professzionális füstgáz hőcserélőnek masszív, saválló acélszerkezet adja az alapját, így nem képes kárt tenni benne az erősen korrozív füstgáz. A megfelelő anyagválasztás azonban még önmagában nem elég, a berendezés akkor lesz hatékony és maximálisan biztonságos, ha okosan van megtervezve és tökéletesen illeszkedik a rendszerbe. A hosszú élettartam persze csak rendszeres karbantartással együtt érhető el, ez garantálja, hogy a megtakarítás valóban látható legyen a költségvetésben.

füstgáz hőcserélő rendszer

Üzemre szabott megoldások és megtérülés

Általánosságban elmondható, hogy a berendezés megtérülési ideje 1-2 fűtési szezon. Egy üzem esetében azonban ez egy kicsit komplexebb, ezért pontosan fel kell mérni a körülményeket, tisztában kell lenni a füstgáz hőmérsékletével és mennyiségével. Egy egyrészt a helyes méretezés alappillére, másrészt információval szolgál a veszteséghővel kapcsolatban. Ahány üzem, annyi féle körülmény, így a megtérülési idő sem egységes, egy dolog azonban mégiscsak biztos; megéri foglalkozni a kérdéssel.

Amennyiben úgy gondolja, hogy olyan lehetőségről van szó, amit Önnek sem érdemes kihasználatlanul hagyni, ránk számíthat. Beszerezheti tőlünk a professzionális, üzemre szabott berendezést, ezen felül természetesen minden szakmai támogatást megadunk ahhoz, hogy a füstgáz hőcserélő rendszer az elvárásainak megfelelően teljesítsen. Nézzen szét weboldalunkon és forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, ha rendelni szeretne vagy tanácsra van szüksége!

Tel:+36 70 324 3566
E-mail:gastrobaking@gmail.com
+36 70 324 3566 gastrobaking@gmail.com